Het is moeilijk om toe te geven dat je eigenlijk naar een psycholoog moet, maar je weet stiekem toch wel dat het misschien maar beter is om te gaan. Wat zijn de redenen om naar een psycholoog te gaan?

 

Het geeft je ruimte en tijd voor jezelf

Een sessie bij de psycholoog moet je een beetje zien al een uurtje voor jezelf. Binnen het drukke leven dat je leidt is het goed om eens een uurtje over je problemen te kunnen praten met iemand die het begrijpt en waar je geen rem voor hoeft te gebruiken. Het geeft je wat ruimte in je hoofd en het is ook een soort van massage voor de hersenen en ziel.

 

Het geeft je overzicht

Het zorgt ervoor dat je alles even op een rijtje kan zetten, je kan uitleggen wat je problemen zijn op een rustige manier, hierdoor kan je er ook beter over nadenken en misschien zelf al antwoorden vinden op vragen die je hebt. Het geeft je een beter beeld van jezelf.

 

Iemand anders kijkt naar je problemen

Een psycholoog is er om samen met jou naar je alledaagse problemen te kijken en heeft een objectieve blik zonder vooroordelen. Je krijgt ook een mening te horen van een ander oogpunt en dat kan het probleem er heel anders uit laten zien.

 

Het houdt een spiegel voor

Je daagt jezelf hiermee uit, je kan de problemen niet meer uit te weg gaan en moet ze confronteren. Je zal horen dat je dingen soms fout hebt, waar je altijd dacht dat je het juiste deed, maar dat kan natuurlijk ook andersom zo zijn.

 

Een bezoek aan de psycholoog kan wonderen doen, maar niet te gehaast, het hoeft allemaal niet na 1 sessie verholpen te zijn. Gelukkig zijn er altijd psychologen in de buurt. Er zijn in genoeg steden psychologen Tilburg, Amersfoort, Amsterdam etc. Ook kan je altijd naar burn out behandeling, vooral met de afgelopen tijden en de werkdruk die daardoor kan ontstaan.

https://piekerpoli.nl/