Artikel Marketing
Image default
Computers / Internet / Searching

Welke soorten telefoonhoesjes zijn er?

Bij het kopen en gebruiken van een telefoon hoort een hoesje. Er zijn veel hoesjes in omvang. Welke soorten zijn er nou eigenlijk? In dit artikel worden er een aantal hoesjes op een rij gezet en worden de verschillen uitgelegd. Er zijn echter nog meer hoesjes, die niet in deze tekst benoemd worden zoals de bumpercase en hardcase.

 

Insteekhoesje

Het eerste hoesje is een pouch case. Een pouch case is een andere naam voor een insteekhoesje. Een pouch case wordt niet speciaal voor één type smartphone gemaakt, maar kan universeel voor meerdere telefoons gebruiken. Het insteekhoesje is vaak gemaakt van leer. Het insteekhoesje kan echter ook vervaardigd zijn van Tafta-leder of PU-leder. Bij een pouch case hoort vrijwel altijd een trekslip. Met deze trekslip kun je de smartphone uit het hoesje trekken. Bij de trekslip hoort vaak een knoopje of klittenband. Dit zorgt ervoor dat je smartphone niet uit het hoesje valt. Je kunt wel zeggen dat een insteekhoesje een van de veiligere iphone hoesjes is.

 

Hybride case

Het hybride hoesje is samengesteld uit twee of meer materialen. Dit soort behuizing is meestal gemaakt van TPU en kunststof. De hybride hoes is een combinatie van het beste van twee werelden. Door het gebruik van meerdere materialen ziet deze situatie er meestal sterk uit. Bovendien zijn de behuizingen van mobiele telefoons meestal iets dikker dan andere behuizingen. Het voordeel hiervan is echter dat dit soort beschermhoezen de beste bescherming bieden voor je smartphone. Daarnaast kan het hybride hoesje meestal in horizontale positie worden geplaatst. Zo kijk je films op je telefoon zonder je smartphone vast te houden.

 

Leren hoesje

Het laatste hoesje is een lederen hoesje. Zoals de naam al doet vermoeden, is de lederen hoes gemaakt van leer. Dit soort hoezen worden meestal geleverd in de vorm van een walletcase of flipcase. De voorkant en achterkant van een telefoon worden beschermd met deze telefoonhoesjes. Een bekend voorbeeld is het iphone se 2020 hoesje. Het leren hoesje kan gemaakt zijn van echt leer of kunstleer, zoals PU leer of Tafta leer. In een leren hoesje kan je de telefoon vaak bevestigen in een houder. De houder is in de meeste gevallen is het gemaakt van siliconen of kunststof. Vaak wordt een hoesje van leer zakelijk gebruikt. Dit is niet altijd zo, want er zijn ook mensen die deze case gebruiken als portemonnee. Een walletcase heeft namelijk de mogelijkheid om geld op te bergen. Daarnaast heeft de flip cover ook nog een lederen omslag, die kan worden afgesloten met een magneet of een knop.

http://iphonehoesjes.nl