Traditioneel gezien willen ouders vaak dat hun kind een instrument leert bespelen. Dit is meestal een viool of een piano. Dit komt omdat dit klassieke instrumenten zijn, met een zacht en aangenaam geluid. Daarnaast komt er een zekere waardigheid kijken bij mensen die deze instrumenten bespelen. Tegenwoordig kiezen echter toch steeds meer mensen van een totaal ander instrument; het drumstel. Waarom heeft dit instrument nou zo’n aantrekkingskracht?

Met drummen leer je verschillende dingen die je bij geen ander instrument zo goed zou leren. Dit is bijvoorbeeld motoriek. Elk lichaamsdeel moet weer een andere beweging maken, waardoor je heel veel controle krijgt over je lichaam als je dit veel oefent. Met leren drummen doe je niet alleen iets leuks, maar ontwikkel je jezelf ook enorm. Maar het heeft ook andere voordelen. Met het drummen raak je energie kwijt, omdat je zo hard moet slaan om een geluid eruit te krijgen. Dit zorgt ervoor dat je jouw bodemloze voorraad aan energie eindelijk een beetje kwijt kan. Vandaar dat drukke kinderen tijdens de drum lessen wel ineens erg goed kunnen opletten; ze zijn hun teveel aan energie al kwijt geraakt. Daarnaast leer je bij het drummen natuurlijk dezelfde basis als iedereen die een instrument speelt. Je leert het notenschrift lezen, leert ritmes vasthouden en leert over alle muziekstijlen en hun geschiedenis. Een drum les is dus net zo’n volwaardige muziekles als een les van elk ander instrument.

Het allerbelangrijkste is dat je een muziekinstrument kiest die het beste bij jou past. Dus of dat nou een gitaar, een drumstel, een piano, een viool of een tuba is, zolang jij er vol enthousiasme op speelt is het goed. Want elk instrument dat er is leert jou op een andere manier je brein gebruiken, zodat je nog meer een volledig ontwikkeld op alle fronten, mens kan worden.

https://onlinedrumles.nl/