VOIPZeker

Veel mensen stellen vaak de vraag met wat u eigenlijk kan met VOIP. Waarom wordt er gekozen voor VOIP in plaats van een traditionele telefooncentrale? In dit artikel krijgt u meer informatie over het bellen met VOIP, VOIP voor uw zakelijke telefonie en hoe u kunt bellen door middel van internet. Wilt u meer weten over VOIP, lees dan verder!

Bellen met VOIP

Bellen met VOIP heeft meer functies dan alleen traditioneel bellen. Één van die keuzes is een keuzemenu. Dit is namelijk enorm functioneel en handig om te hebben. Keuzemenu’s kunnen effectief gebruikt worden om alle bellers bij de juiste medewerker uit te laten komen. Bent u in gesprek en kunt u daardoor niet opnemen? Geen probleem! Een collega kan het inkomende gesprek opnemen aan de hand van dynamische doorschakelingen. Voicemail en gespreksopname is daarbij mogelijk!

VOIP voor uw zakelijke telefonie

Een zakelijke telefonie is voor een bedrijf van essentieel belang. In het bedrijfsleven wordt er veel gebeld. Is er veel beltraffic? Dan zet u gewoon die persoon in de wachtrij. Daarnaast kunt u gebruik maken van nummerherkenning en anoniem bellen. Hoe leuk is het om uw naam en/of bedrijfsgegevens te zien zijn bij de klant wanneer u de klant belt. Dit kan bij VOIP. Dit komt professioneel over richting uw klant.

Bellen met VOIP door middel van internet

Met VOIPZeker belt u via het internet. Doordat u via het internet belt bespaart u enorm veel kosten. Dit komt omdat VOIP bellen via een server buiten het bedrijf om gaat en daardoor zijn er geen onderhoudskosten. Dit kan wel oplopen tot 40% minder kosten!

VOIPZeker

Wilt u gebruik maken van VOIP zakelijke telefonie en daardoor ook kunnen bellen via het internet? Op de website van VOIPZeker kunt u daarover meer informatie vinden!

https://www.voipzeker.nl/voip/