Artikel Marketing
Image default
Computers / Internet / Searching

Verschillende soorten hengels

Verschillende soorten hengels 

 

Je bent nieuw in de hengelsport en je bent op zoek naar een goede hengel. Dan is het nog allemaal vaag voor welke hengel je moet kiezen en waar je op moet letten, want het aanbod is enorm groot in vele verschillende prijsklassen.  In dit artikel zul je een klein beetje op weg worden geholpen met uitleg over de verschillende soorten hengels in de vissport. Wat de voor- en nadelen zijn van verschillende hengels en wanneer je welke hengel moet gebruiken.

 

Vaste hengel

De eenvoudigste en goedkoopste hengel is de vaste hengel. Dit is zeker voor beginners een goede eerste hengel om kennis te maken met de sport. De vaste hengel is simpelweg een lange stok die uitschuifbaar is, waar een vislijn aan vast wordt gemaakt. Bij het kiezen van een vaste hengel, hoef je eigenlijk alleen maar te letten op de lengte en de kwaliteit van de hengel. Vooral de lengte van de hengel is erg belangrijk. Je wilt namelijk een groot bereik hebben op het water waar je wilt gaan vissen en met een langere hengel kun je simpelweg de lijn verder weg in het water leggen. Sommige hengels kunnen wel tot 20 meter lang zijn, maar als beginnende visser, kun je het beste kiezen voor een kleinere hengel van zon 3 tot 5 meter.

Werphengel

Deze hengel is al iets lastiger om mee te vissen zeker als beginnende visser. Aan deze hengel zit namelijk een werpmolen aan de onderkant van de hengel gemonteerd waar het draad in zit gedraaid. Het draad loopt dat door tot de punt van de hengel en vervolgens het water in. Met een werpmolen kun je verder van de kant vissen dan met een vaste hengel en je kunt meer lijn geven wanneer dat nodig is. Als de vis trekt aan de lijn, zal de juiste spanning worden moeten meegegeven en met een werpmolen kun je hier meet spelen en zul je meer kans hebben om de vis te vangen.

Onder de werphengel vallen verschillende soorten waarvan dit de populairste zijn:

 

–          Karperhengel

–          Spinhengel

–          Wicklepicker

–          Matchhengel

https://www.sportvisgigant.nl/