Vaardigheden van de beste psychologen in Den Haag

Het aantal mensen met psychische problemen is tijdens de Corona pandemie flink toegenomen in Den Haag. Werken en studeren vanuit huis heeft natuurlijk zo zijn voordelen. Maar helaas gaan die lang niet altijd op tegen de nadelen die de strenge maatregelen met zich meebrengen. Hagenezen missen voornamelijk het sociale aspect. Het samenzijn met vrienden en familie is nauwelijks meer mogelijk. De avondklok heeft dit probleem alleen maar verergerd. Heb je last van piekergedachten of heb je andere psychische problemen ontwikkeld de afgelopen jaren? En heb je moeite met het vinden van een psycholoog Den Haag omdat je door de bomen het bos niet meer ziet.

 

Afhankelijk van je klachten, kun je online al heel ver komen met de zoektocht. Als je uiteindelijk een kleine selectie van psychologen hebt kunnen maken, kijk dan of zij tijdens het intakegesprek in ieder geval een aantal van de volgende vaardigheden bezitten:

 

Luisterend oor 

De reden van je bezoek aan de psycholoog is om je verhaal te doen en om samen te bedenken hoe je tot een oplossing komt. Daarom is het belangrijk dat je behandelaar een goed luisterend oor heeft. Als je psycholoog je tijdens het gesprek onvoldoende aankijkt,  niet doorvraagt tijdens je verhaal en niet in staat is om af en toe samen te vatten wat je hebt verteld, dan is het advies om het bij het intakegesprek te houden.

 

Oprecht

Wat heb je aan een behandeltraject als de psycholoog het altijd met je eens is?  In feite heb je daar niks aan. Een goede psycholoog Den Haag probeert ook juist zijn of haar eigen kijk op jouw situatie te geven. Alleen dan is het voor jou mogelijk om stappen te maken in het herstelproces.

 

Den haag heeft heel wat psychologen. Dat is maar goed ook, aangezien het aantal mensen met mentale problemen in de stad toeneemt. Wees selectief in je zoektocht. Tijdens de intakegesprekken moet in ieder geval blijken dat de psycholoog actief naar je luistert en eerlijk tegen je is zonder je daarmee te kwetsen.

https://piekerpoli.nl/