Slaap is heel belangrijk voor ons functioneren. Wanneer we niet goed slapen kan dit verschillende negatieve gevolgen hebben op ons mentale- en fysieke gesteldheid. Het is belangrijk dat we op een dag genoeg slapen. Vaak zijn er mensen die denken genoeg te hebben aan vier tot zes uur slaap op een dag. Dit is echter veel te weinig. Deze mensen hebben misschien niet meteen last van een slaaptekort maar zullen dit zeker wel op den duur gaan ontwikkelen. Wanneer men niet goed slaapt kan dit verschillende nare gevolgen met zich mee brengen. Zo ben je bij een langdurig slaaptekort gevoelig voor verschillende fysieke en mentale kwaaltjes.

Wanneer we net ter wereld komen kunnen we wel de hele dag slapen en slapen we ook het grootste gedeelte van een dag. Kinderen in de leeftijd van twee/drie jaar slapen al iets minder. Eigenlijk vanaf het moment dat de kinderen naar de peuterspeelzaal gaan kinderen al minder slapen. Dan doen ze wel nog middagdutjes en slapen vaak in de avond voor ongeveer twaalf uur. Hoe ouder we eigenlijk worden hoe minder we slapen. Het aantal uur dat we slapen daalt al snel naar een uur of acht. Hoe ouder we worden hoe minder we eigenlijk gaan slapen en hoe gevoeliger we worden in het opbouwen van een slaaptekort. Dan nog verschilt het per persoon hoeveel uur slaap iemand nodig heeft.

Er zijn verschillende manieren wat het slapen kan bevorderen. Zo is het aan te raden om elke dag rond dezelfde tijd naar bed te gaan. Wanneer je op tijd je bed in gaat kun je in een bepaald ritme terecht komen waardoor je lichaam gewend raakt om op een bepaalde tijd op een dag naar bed te gaan. Wanneer je gewend raakt aan dit ritme kun je ervoor zorgen dat je genoeg slaapt. Een goede Beste Matras van just-dream kan ook bijdrage aan een goede nachtrust. Matras kopen doe je makkelijk online.

https://www.just-dream.nl