Verlichting is een belangrijk onderdeel van elke show. Of het nu gaat om een voorstelling of een concert, verlichting is vaak de brekende factor. Niet alleen heb je een goede lichttechnicus nodig, ook moeten de lampen zelf goed zijn.

Traditionele lampen die hier gebruikt worden hebben een aantal grote nadelen, maar die waren een lange tijd een noodzakelijk kwaad. Tegenwoordig zijn er gelukkig LED lampen. Dit soort LED verlichting verhelpt al dit soort problemen terwijl het net zo goed of zelfs beter werkt.

 

Een LED straler is financieel de betere keuze

 

Vooral kleine zalen en theaterhuizen hebben niet veel budget. Het is om deze reden dat elke vorm van besparing welkom is. De aanschaf van een nieuwe lichtinstallatie is nooit een goedkope onderneming dit is ook het geval bij LED lampen. Het verschil zit hem echter in de kosten over de levensduur van een LED straler kopen. LED verlichting gaat namelijk wel 5 keer langer mee dan traditionele lampen.

Daarnaast gebruikt een LED straler veel minder energie dan normale stralers. Dit zorgt voor een grote besparing op de energieverbruik elke keer dat de lampen aan moeten.

 

LED lampen worden niet warm

 

Iedereen die wel eens in de spotlights heeft gestaan is het er over eens: Het is heel warm. Omdat alle lampen op jou gericht staan, zweten artiesten vaak veel. Vooral theatervoorstellingen is dit een probleem, omdat acteurs tussentijds geen water kunnen drinken on stage.

Dit is misschien wel het grootste voordeel van LED lampen voor de artiesten zelf. LED lampen produceren geen warmte. Hierdoor kan je elke LED straler op een speler of artiest richten, zonder je zorgen te hoeven maken om de warmte die dit zal geven.

 

Een LED straler kan verschillende kleuren maken

 

Het merendeel van de LED stralers is bedoelt voor buitengebruik. Om deze reden produceren ze voornamelijk wit licht. Er zijn echter ook genoeg LED lampen die verschillende kleuren licht maken. 1 lamp kan bijna alle lichten maken die je je kan bedenken. Elke kleur op het spectrum is beschikbaar. Met gekleurde LED verlichting hoef je dus geen dure opstelling te kopen, één enkele lamp is genoeg.

https://www.leds-depot.be/led-commercieel/led-stralers-ip65.html