Artikel Marketing
Image default
Computers / Internet / Searching

Laat jaarlijks een dakinspectie doen

Laat jaarlijks een dakinspectie doen

 

Het dak van een huis is toch wel één van de belangrijkste dingen. Door een dak blijft de rest van je huis droog en warm. Als je net een nieuw huis heb gekocht is het erg verstandig om een dakinspectie te laten doen. Waarom? Zo weet je gelijk of er schade is. Als je te lang wacht met een inspectie en er is daadwerkelijk schade aan je dak, kan het uiteindelijk leiden tot lekkage en andere beschadigingen. Lekkages leiden tot vochtplekken, schimmel en schade aan apparatuur. De schade op het dak zelf kan dan variëren van schade aan dakpannen tot schade aan houtwerk en of isolatiemateriaal. Erg gevaarlijk want dat kan inzakking als gevolg hebben.

Bij veel bedrijven kan je dit soort inspecties gratis aanvragen. Alleen als er iets gerepareerd of vervangen moet worden, komen er kosten bij. Bij zo’n dak inspectie wordt naar heel veel verschillende dingen gekeken. Denk hierbij aan: de staat van de dakpannen, al het houtwerk, de afvoer en dakgoten, dakramen en dakkapellen, eventuele schade door vorst en eventuele verstoppingen. Ook kan het dak worden gereinigd.

Als je geregeld je dak laat controleren voorkom je dat je grote schade krijgt, waar je veel geld aan uit moet geven om weer te laten repareren. Dan spreken we van een dak renovatie of reparatie.

Bij een dakrenovatie wordt een deel van het dak vervangen. Het kan zijn dat de houtconstructie vervangen moet worden door rot hout. Dat is groter werk dan wanneer er een paar dakpannen zijn verschoven. Daarom verschillen de kosten bij elke dakrenovatie. Het ligt er namelijk maar net aan wat er vervangen moet worden. Wel zijn dakrenovaties duurder dan de inspecties. Dak renovaties worden vaak pas uitgevoerd als het echt nodig is en de dakdekkers geen andere oplossing kunnen bieden.

Om een dakrenovatie te voorkomen kan je dus maar beter jaarlijks een controle doen. Zo kan je langer genieten van een stevig en veilig dak!

https://www.economy.nl