Artikel Marketing
Image default
Computers / Internet / Searching

Instagram zakelijk toepassen | hoe doe je dat?

Veel ondernemers willen verder groeien maar weten op een gegeven moment niet meer hoe. Ze hebben van alles geprobeerd maar toch willen de sales niet echt stijgen. Doe je online business en heb je een webshop dan kun je met het volgende zeker je sales gaan verhogen!

Instagram kun je zakelijk inzetten en gebruiken als verlengstuk van je webshop. In je webshop heeft elk product een foto. Aan de hand van de foto en beschrijving weten mensen wat je te bieden hebt. Wanneer je een Instagram profiel opzet en ook daar je producten op uitstalt dan krijg je nog meer bezoekers naar je shop toe.

Jouw product op Instagram

Plaats je productfoto’s dus op Instagram en doe er een leuke en korte beschrijving bij. De foto kun je eventueel bewerken zodat mensen zien dat het meer is dan alleen een foto van een product. Je wilt mensen meteen duidelijk maken dat er meer achterzit, in feite dus een shop. Door aan je foto iets toe te voegen zoals het woord ‘sale’, ‘aanbieding’ of ‘te koop’ weten mensen dat het om een product gaat welke ze kunnen kopen. Wanneer ze op je foto klikken dan lezen ze de beschrijving en weten ze waar ze het product kunnen bestellen.

Hashtags zijn heel belangrijk

De juiste hashtags zijn heel belangrijk. Gebruik relevante hastags zodat mensen je foto kunnen vinden. Heb je bijvoorbeeld een webshop over modeaccessoires en verkoop je in dit geval een tas dan kun je de volgende hashtags gebruiken: #tas #tassen #bags #handbags. Er zijn vele hashtags die van toepassing kunnen zijn en welke iets vertellen over de foto.

Hoe laat je jouw foto gevonden worden?

Jij bent niet de enige op Instagram die een foto post over een tas. Hoe val jij nu op tussen alle andere mensen die dezelfde tags gebruiken? Hoe wordt je vindbaar en gevonden? Bij Instagram draait alles om populariteit. Het je op je profiel veel volgers, dan komen de likes vaak vanzelf. Een foto die vaak is geliked en die op een populair profiel staat, dus veel volgers, wordt eerder getoond aan andere mensen. Veel volgers en likes zorgen dus voor een betere vindbaarheid op Instagram.

Volgers en likes kopen

Ben je net gestart met je Instagram profiel of wil het je niet lukken om aan volgers en likes te komen dan kun je de boel een handje helpen. Volgers kopen voor Instagram, en ook likes, kunnen je hier de oplossing bieden. Je profiel wordt dan gepromoot waardoor je snel nieuwe volgers erbij krijgt. Binnen korte tijd zie je niet alleen je Instagram profiel populairder worden maar ook het aantal webshop bezoekers toenemen en het aantal sales. Volgers kopen voor Instagram is niet duur en verdien je vaak met enkele sales al weer terug. Voor minder dan 10 euro kun je al een leuk aantal volgers en likes kopen namelijk.