Artikel Marketing
Image default
Computers / Internet / Searching

Hulpmiddelen om zo lang mogelijk thuis te kunnen wonen

Mensen worden steeds ouder. Waar een eeuw geleden 50 nog erg oud was, kijken we tegenwoordig niet meer op als een baby een overgrootmoeder heeft die nog redelijk vitaal is. Tegenwoordig worden mensen gemiddeld 80, soms zelfs 90 of 100. Ook blijven ze veel langer vitaal. Dit is natuurlijk allemaal te danken aan de verbeterde gezondheidszorg en de wetenschappelijke bevindingen die in de tussentijd zijn gedaan.

Maar doordat mensen steeds ouder worden en ook steeds vitaler zijn terwijl ze ouder zijn, hebben ze minder snel zorg nodig en kunnen ze dus steeds langer thuis blijven wonen. Echter vallen ouderen wel vaker, vermindert hun kracht en breken ze sneller botten. Dat moet natuurlijk voorkomen worden. Dit betekent dat er wel hulpmiddelen geplaatst moeten worden in het huis, zodat de ouderen nog zo lang mogelijk van hun zelfstandigheid en vrijheid kunnen genieten.

Dit kan bijvoorbeeld een traplift zijn, om naar boven te komen zonder het risico te lopen van de trap te vallen. Ook kan ervoor gekozen worden te verhuizen naar een appartement waar geen trappen zijn, waardoor dit risico helemaal verdwijnt. Daarnaast is veilig douchen voor ouderen vaak ook een opgave. Een bad heeft namelijk een hoge opstap, waar makkelijk over gestruikeld kan worden. Daarnaast kan er ook uitgegleden worden over de vloer. Wanneer er namelijk water en zeep over de vloer stroomt, wordt het een stuk glibberiger. Een jong persoon kan zijn evenwicht nog goed herstellen, maar een oudere zal hier meer problemen mee hebben. De hulpmiddelen badkamer zullen dus erg nodig zijn als een oudere langer thuis wilt wonen. Ook in de keuken kunnen er dingen geplaatst worden die het leven van een oudere een stuk eenvoudiger maakt, bijvoorbeeld lades die makkelijk sluiten of een kookplaat die geen gebruik maakt van gas, zodat het niet aan kan blijven staan.

https://lavicta.nl/