Artikel Marketing
Image default
Computers / Internet / Searching

Hoe plaats ik een nieuwe badkuip in mijn badkamer?

 

Het plaatsen van een nieuwe badkamer in de badkamer van uw (nieuwe) huis kan een lastige klus zijn en het is daarom belangrijk dat u zich goed inleest voordat u begint aan deze klus. In dit artikel leest u hoe u de badkamer zo goed mogelijk kunt monteren zonder naderhand problemen te ondervinden. Lees de onderstaande stappen en zorg dat je ze één voor één rustig doorleest. Zo weet u zeker dat uw badkuip 100% zeker goed wordt gemonteerd!

Voorbereiding

Ter voorbereiding is het belangrijk dat u de juiste materialen in huis haalt en weet waar u de badkuip wilt gaan plaatsen in de badkamer. Tape dit stuk alvast af en haal vooraf alle spullen uit de badkamer zodat u geen rekening hoeft te houden tijdens het plaatsen met spullen die in de kamer staan en u ongestoord te werk kan gaan. Een ander belangrijk punt dat je niet kan vergeten is het gebruik maken van stelpoten. Deze zorgen dat uw badkuip van tevoren geplaatst kan worden zonder gelijk vast te zetten. Zo kunt u alles netjes uit tekenen en zorgt u dat alles waterpas staat.

Balken en gastbetonplaatsen

Vervolgens gaat u beginnen met het plaatsen van de balken. Zorg dat deze 100% paralel lopen op de strepen die u heeft uitgetekend voordat u aan het werk bent gegaan. Zo weet u zeker dat uw bad geheel waterpas wordt geplaatst. Wanneer dit allemaal goed is gegaan, gaat u de gastbetonblokken plaatsen. Zorg ervoor dat u een gat overlaat voor het sifon. Dit is belangrijk voor het testen van het bad.

Last step

De laaste stap is uiteraard het plaatsen van het bad. Kijk bij het plaatsen of het water in zijn geheel wegloopt om te voorkomen dat, wanneer het bad vast staat, er een laag water blijft staan. Laat – wanneer alles goed staat – het bad vol lopen om de kit rand goed aan te laten drukken.

Komt u er niet uit? Vraag dan hulp aan uw loodgieter voor het installeren van het sanitair. Hij kan u helpen met vrijwel alles in uw badkamer!