Artikel Marketing
Image default
Computers / Internet / Searching

Hoe kunt u zonder vergunning een dakkapel plaatsen?

Deze vraag spookt waarschijnlijk door u hoofd, omdat een vergunning voor een dakkapel veel geld kost. Wij kunnen u vertellen dat er daadwerkelijk een manier is om zonder uw dakkapel zonder vergunning te plaatsen. Maar hoe? In dit artikel gaan we op deze vraag in, waardoor u geld kunt besparen op uw dakkapel. Om een dakkapel te plaatsen zonder vergunning zal u aan de volgende eisen moeten voldoen:

Het model van uw dakkapel

De eerste eisen waar uw dakkapel aan moet voldoen om geplaatst te worden zonder vergunning, hebben te maken met het model van uw dakkapel. Uw dakkapel moet namelijk een plat dak hebben, dus uw dakkapel mag geen schuin dak hebben. Daarnaast moet uw dakkapel ondoorzichtige zijwangen hebben.

Kant van uw huis

Bij de tweede eis moet u rekening houden met de plaats waar u de dakkapel wilt plaatsen op het dak. Uw heeft namelijk geen vergunning nodig wanneer u de dakkapel plaatst op de achter- of zijkant. Wanneer u de dakkapel aan de voorkant van het huis gaat plaatsen zult u een vergunning moeten aanvragen, omdat de bouw van uw dakkapel dan aan de openbare weg wordt uitgevoerd. Wanneer de zijkant van uw huis ook aan de openbare weg grenst, is het verstandig om de gemeente te vragen of er een vergunning nodig is.

Afstand en maatvan uw dakkapel

Voor het omzeilen van bouwvergunning moet u ook rekening houden met de afstand van uw dakkapel en de maat. Uw dakkapel mag namelijk maximaal 1,75m hoog zijn en minimaal een halve meter van de woningscheidende muur af zijn. Daarnaast moet de bovenkant minimaal een halve meter van de daknok af zitten en de onderkant tussen de 0,5 en 1 meter boven de dakvoet zitten.

 

Voldoet uw dakkapel aan de bovenstaande eisen en bent u opzoek naar een goedkoop dakdekkersbedrijf? Schakel dan Dakster dakbedekking in voor het plaatsen van uw dakkapel zonder een vergunning!

http://dakster.nl/dakdekker-amsterdam/