Artikel Marketing
Image default
Computers / Internet / Searching

Hoe je auto verkopen

 

Vaak wordt de vraag ‘hoe auto verkopen’ gesteld. Deze is op meerdere manieren te beantwoorden. Het antwoord hangt van je eigen keuzes af. Wil je de auto binnen korte tijd verkocht hebben, wil je er een recordbedrag voor terug of kies je voor gemak. Ga je nog een auto terug kopen of komt er niets meer voor in de plaats? De keuze is aan jou.

Auto verkopen kost tijd

Heb je voldoende tijd dan kan het een prima optie zijn om zelf de auto te verkopen. Plaats een advertentie en kies een goede prijs waar je zelf mee tevreden bent. Hoe meer tijd, hoe hoger de opbrengst vaak is.

De verkoop

Sta je stevig in je schoenen dan kan een auto verkopen leuk zijn. Houdt er echter wel rekening mee dat je minder leuke kopers en handelaren kunt treffen. Mensen kunnen de auto afkraken, gaan muggenziften en flink wat van de prijs afwillen. Ben je hier tegen bestand, dan kan zelf de auto verkopen een prima optie zijn.

Onderhandelen

85% van de kopers willen graag nog iets van de prijs af, zo blijkt uit onderzoek. Een klein deel krijgt de vraagprijs in handen bij een particuliere verkoop. Dit betekent dat je er vanuit kunt gaan dat jouw potentiële koper de onderhandeling aangaat. Wees hierop voorbereid en zorg dat je een uiterste prijs in je hoofd hebt. 8 van de 10 kopers vragen je op voorhand al, zonder de auto überhaupt gezien te hebben wat je laagste prijs is. Zij geven waarschijnlijk weinig om de auto en voor hen is de auto puur een handelsobject. Besteed aan deze lui niet te veel tijd wanneer je een goede prijs voor je auto terug wil hebben. Wil je snel van je auto af dan kan deze manier wel effectief zijn.

De auto inruilen

Wil je snel van je auto af dan kan inruilen ook een goede optie zijn. Een auto inruilen kun je een beetje hetzelfde zien als de auto snel verkopen  aan een handelaar want je krijgt er minder voor terug. Soms lijkt het dat inruil erg interessant is maar vaak is dit een sigaar uit eigen doos. De verkoopprijs van je nieuwe auto is hoger wanneer je een auto erop inruilt. Vaak winden de verkopers daar niet eens doekjes omheen. Een 500 euro verschil is geen bijzonder groot verschil tussen inruil en losse koop. Dan hebben we het slechts over de vraagprijs van het autobedrijf. De auto zou zonder inruil bijvoorbeeld 8500 euro kosten en met inruil 9000 euro. Zelf krijg je feitelijk ook minder terug voor jouw auto. Als inruil zou hij als voorbeeld 4600 euro opleveren terwijl je hem op de particuliere markt voor 6000 had kwijt gekund. Een verschil van 1400 euro. Ook moet je de 500 euro niet vergeten wat de nieuwe auto duurder is omdat je iets komt inruilen. In totaal ben je dus 1400 euro + 500 euro  = 1900 euro minder voordelig uit. Wat je er wel voor terug krijgt is dat je geen seconde zonder auto zit en geen gedoe hebt met verkopen. Ga je een auto huren als tussentijdse oplossing dan bespaar je alsnog een hoop geld!

Auto laten veilen

Een auto veilen is tegenwoordig ook een populaire methode om van je auto af te komen. Het is snel en doeltreffend. Vaak kun je de auto verkopen in 1 dag tijd. De prijs is hoger dan dat menig handelaar er voor teruggeeft. Ook is inruilen minder interessant dan je auto laten veilen. Let er op bij een autoveiling dat er in een enkel geval kosten bij kunnen komen zoals veilingkosten of verkoopkosten.