Artikel Marketing
Image default
Computers / Internet / Searching

Hoe bepaal je de website structuur van je website?

Een website laten maken is een proces waar veel bij komt kijken. Wanneer je website een belangrijk onderdeel is van de organisatie is het raadzaam dit zorgvuldig aan te pakken. Een logische website structuur is daarbij van belang. Het indelen van je pagina’s moet al gebeuren voordat het webdesign gemaakt is. Dit zorgt ervoor dat jouw website gebruiksvriendelijk blijft en daarnaast de online vindbaarheid vergroot wordt. 

Zoekwoorden bepalen

De allereerste stap is voor jezelf de geschikte zoekwoorden vaststellen. Dit is een belangrijk onderdeel, omdat het de koest van jouw website gaat bepalen. Stel ongeveer tien zoekwoorden voor jezelf op waarvan jij denkt dat deze belangrijk kunnen zijn voor jouw website. Vervolgens ga je deze zoekwoorden onderzoeken. Kijk ik Google Adwords of hier ook daadwerkelijk op gezocht wordt en welke variaties er aangegeven worden. Overweeg goed welke hiervan de belangrijkste zijn. Pas op! Dit zijn niet altijd de zoekwoorden met het hoogste zoekvolume. Dit zijn vaak algemene zoekwoorden met veel concurrentie. Je loopt hiermee het risico dat zoekers niet naar jouw bedrijf op zoek zijn. Aangezien je veel tijd moet stoppen om op deze concurrerende zoekwoorden goed de scoren heb je veel tijd verloren met weinig resultaat.

Zoekwoorden categoriseren

Oke, je hebt de zoekwoorden bepaald. Nu ga je deze onderverdelen in categorieën. Welke zoekwoorden zijn de kernwoorden van jouw organisatie en daarmee de primaire zoekwoorden? Welke zoekwoorden beschrijven een bepaald onderdeel van jouw organisatie en welke zoekwoorden gaan over één specifiek onderdeeltje?

Vaste pagina, landingspagina of blogs?

De primaire zoekwoorden moet je verwerken in de vaste pagina’s (navigatie) van jouw website. Maak onderscheid in de homepagina en de andere vaste pagina’s.

Hele specifieke zoekwoorden zijn gehikt voor blogs. Bijvoorbeeld het beantwoorden van vragen, het geven van tips of een bepaald product beschrijven.

Landingspagina’s zijn pagina’s om gebruikers van zoekmachines te lokken. Dit is de perfecte plek op een bepaalde groep zoekwoorden nader toe te lichten. Een landingspagina is niet opgenomen in de navigatie van jouw website. Dit betekent dat een website bezoeker niet al jouw landingspagina’s kan zien. Dit zorgt ervoor dat jouw website overzichtelijk en gebruiksvriendelijk blijft.