Anno 2018 is linkbuilding nog steeds een groot onderdeel van jouw optimalisatie voor Google. Wanneer je zorgt dat er diverse websites naar jouw website verwijzen, krijg je niet alleen meer autoriteit toegedicht van Google, ook biedt je de zoekmachine extra context om te bepalen wie jij bent en wat jij doet. Door dit te combineren met de content op jouw website, wordt direct duidelijk voor de zoekmachine op welke zoekwoorden het jou moet indexeren. Een grote rol hierin spelen de anchorteksten. Hoe bepaal je eigenlijk welke anchorteksten je voor jouw website gebruikt?

Zoekwoordonderzoek

Voordat je je überhaupt op linkbuilding gaat richten, is het belangrijk dat je een zoekwoordonderzoek hebt gedaan. Hierdoor weet je welke zoektermen er binnen jouw branche leven en op basis van welke termen je jouw website moet opbouwen. Dit zoekwoordonderzoek kun je bovendien gebruiken voor jouw anchortekstprofiel. Probeer namelijk voldoende te variëren met belangrijke zoekwoorden en variaties op deze zoekwoorden om Google extra context te geven over wie jij bent en wat jij doet. Via een tool als Majestic kun je bovendien heel makkelijk jouw anchortekstprofiel in kaart brengen en kun je zien welke website onder welke naam naar jou verwijst.

Een gevarieerd profiel

Als je echt wilt scoren in Google, is het vooral belangrijk om een gevarieerd anchortekstprofiel te hebben. De zoekwoorden in jouw anchorteksten moeten niet teveel gebruikt worden; ze zijn slechts een zetje in de rug voor Google. Wanneer je dit teveel gebruikt, kan het je zelfs op een penalty komen te staan. Het is daarom zaak om te zorgen voor een gevarieerd profiel, wat onder andere bestaat uit:

Ongeoptimaliseerde anchorteksten

Bedrijfsnaam

Lege anchorteksten

Zoekwoorden

Variaties op zoekwoorden

Door dit te combineren, weet je dat Google niet alleen jou als merknaam gaat erkennen, maar jou ook gaat indexeren op de voor jou relevante zoektermen. Wil je toch liever een professional in linkbuilding inschakelen? Ook dit is mogelijk! Bekijk eens de mogelijkheden bij SAM Online Marketing!