We zijn volop in de weer met het vinden van een nieuwe hobby. Want voor de mensen die geen of weinig hobby’s binnenhuis hebben, is het een zware tijd. Door de intelligente lock down hier in Nederland kunnen we niet even naar buiten om ons vermaak te zoeken. Voor de mensen die gewend zijn dat te doen, is het dus zeker even wennen. Maar wat voor hobby’s kun je nu dan oppakken?

Ten eerste is er natuurlijk het spelen van een instrument. Niet alleen is dit heel leuk om te doen, je kunt er ook echt je ei in kwijt. Het heeft een kalmerend effect op je, waar je tijdens deze lock down ongetwijfeld behoefte aan zal hebben. Daarnaast ontwikkel je met het leren bespelen van een instrument andere gebieden van je intelligentie dan je normaal met het leren van alleen tekstuele dingen ontwikkelt. Vandaar dat dit een hele goede is om op te pakken in deze tijd!

Andere mensen geven juist hun beeldende creativiteit de ruimte. Bijvoorbeeld met het schilderen, tekenen, beeldhouwen of het maken of vermaken van kleding. Bijvoorbeeld door leer verven van en leren jasje. Leerverf zorgt ervoor dat je de mooiste schilderingen en patronen op jouw jas kan maken, om het net die unieke twist te geven die het nodig heeft.

Ten slotte kun je natuurlijk ook een taal leren. Dan gebruik je deze tijd ontzettend goed en kom je straks een stuk intellectueler de lock down uit. Want ook door het leren van een taal spreek je weer andere delen van de hersenen aan, die je zo beter kunt ontwikkelen.

Op deze manier zal de tijd een stuk sneller gaan en zal de lock down niet meer zo onaangenaam voelen, maar juist voelen als een mogelijkheid om leuke dingen te doen, waar je anders nooit aan toe zou komen.

https://www.deleerverfwinkel.nl/