Artikel Marketing
Image default
Computers / Internet / Searching

Het effect van internet marketing

Artikel Marketing is een methode van adverteren binnen Internet Marketing, waarbij (korte) artikelen geschreven en gepubliceerd worden. Deze artikelen worden verwant aan een bepaalde niche, er wordt hiervoor gebruik gemaakt van onderwerpen. De artikelen zijn voorzien van relevante content content marketing is en blijft een elementaire pijler binnen internet marketingmet goede product of dienst beschrijvingen, referenties en link(s) naar bijbehorende artikel websites. Opzet van deze artikelen is het werven van nieuwe klanten en deze klanten te interesseren voor nieuwe zaken. Deze vorm van marketing brengt een hoge kwaliteit aan leads binnen, die, dankzij deze vorm van online marketing zelf op zoek zijn gegaan, makkelijk te converteren zijn naar nieuwe klanten. De bezoekers hebben ontdekt en gelezen wat ze willen en wanneer ze doorklikken, geraken ze op uw website. Op deze manier vergoot u uw online aanwezigheid en wordt er meer traffic naar uw webpagina gegenereerd.

Gunstige voordelen van artikel marketing

Product marketing draagt er toe bij dat een steeds groter publiek bekend wordt met uw producten en/of diensten. Dit heeft als gevolg dat er meer bezoekers op uw website gaan komen, wat weer bijdraagt aan meer omzet en groei. De truc van artikel marketing is de bezoeker op te voeden en voor te verkopen wat u op uw eigen website aanbiedt. Hierdoor zal de conversie naar klant steeds meer toenemen.
Daarnaast wordt, relevante, content door Google (en de andere zoekmachines) zeer gewaardeerd en met behulp van een link naar uw (tevens in de ogen van Google) relevante website wordt ook deze steeds meer gewaardeerd. Dit resulteert uiteindelijk in een hoger positie.

Wat voor artikelen moet u publiceren?

Een artikel plaatsen bestaat uit content die informatie verschaft waarop uw doelgroep zit te wachten en wat de doelgroep ook zal lezen. Daarom is een interessante titel, duidelijke paragrafen met content (spek voor de hongerige) en een button om tot actie aan te zetten. Met deze button moet de vervolgstap, klant worden, ingezet worden. Daarom moet de button opvallen, niet storen en het juiste, korte, bericht bevatten. De button moet er uiteindelijk voor zorgen dat men doorklikt naar uw website.
Zorg ervoor dat de content in relatie staat tot de titel en de introductie en goed aansluit bij uw eigen website. Hetgeen je verteld, toezegt, in de introductie, moet je terug laten komen in de afsluiting. Tenslotte was dit de reden waarom men het artikel lezen wilde en bevestigd u nog een keer de boodschap. Op basis van de eerder uitgevoerde zoekwoorden studie, is het belangrijk enkele (een tot drie) links te plaatsen. Deze moeten meer verkeer genereren (wat Google weer waardeert) en, liever nog, nieuwe klanten brengen.
Van belang bij het schrijven van een artikel is dat u de tijd neemt om een goed artikel te schrijven. Indien u die tijd niet heeft, of zelf niet goed in staat bent artikelen te schrijven, kunt u ook iemand anders een artikel laten schrijven. Er zijn gespecialiseerde firma’s die artikel marketing kunnen invullen voor u, inclusief schrijvers.

Hoe schrijf ik een goed artikel ?

Om hoge posities in de zoekmachine te verkrijgen is content marketing een erg cruciale factor.

Een steeds meer zwaarwegende factor is het hebben van artikelen op internet over uw producten en/of diensten met daarin links naar uw website of desbetreffende webpagina, de zogenaamde “in-content links”.
Hiervoor zijn artikel websites, blogs en directory’s erg bruikbaar. De eisen die Google stelt aan deze artikelen lijken steeds zwaarder te worden. In het verleden kon een kort geschreven artikel zonder een al te technische opmaak al goed scoren. Tegenwoordig zullen dit soort artikelen minder effect hebben dan vroeger. Hieronder volgen enkele richtlijnen voor het schrijven van een hedendaags SEO optimaal artikel:

Hoe schrijf ik een SEO-optimaal artikel?
Schrijf informatieve artikelen waar de lezer werkelijk iets aan heeft. Maak ieder artikel in principe minimaal 300 woorden lang. Begin het artikel in principe met een belangrijk zoekwoord. Laat belangrijke zoekwoorden een aantal keer voorkomen in de tekst van het artikel. Gebruik “Header tags” – H1, H2, H3 waarin belangrijke zoekwoorden voorkomen. Maak af en toe een belangrijk zoekwoord dikgedrukt. Maak af en toe een belangrijk zoekwoord onderstreept. Maak af en toe een belangrijk zoekwoord schuingedrukt. Plaats een Link naar uw website met een belangrijk zoekwoord als “anchortekst” (de tekst die aan de link wordt verbonden).

Publiceer regelmatig artikelen op internet
Om een optimaal linkbuilding-effect te creeren is het belangrijk het publiceren van artikelen (wel of niet op uw eigen website) te continueren. Publiceer bij voorkeur dagelijks nieuwe teksten/informatie.
Los van de effecten die het schrijven van artikelen hebben in Google, zal dit sowieso de nodige bezoekers en autoriteit opleveren.