Artikel Marketing
Image default
Computers / Internet / Searching

Een schone bedrijfsomgeving

De werkplek schoonhouden is belangrijk. In feite is dit belangrijker dan de meeste mensen beseffen. Voor sommige werkgevers lijkt het netjes houden van de werkplek een extra last. Niettemin is een schone werkplek erg belangrijk voor de fysieke en mentale gezondheid van werknemers. Deze tekst legt uit waarom. In het artikel zal er ook een plek benoemd worden waar je heen kan gaan voor de juiste middelen.

 

Waarom?

Er zijn een aantal redenen die aangeven waarom het belangrijk is om schoon te maken. Werken in een hygiënische, schone omgeving zal de immuniteit verbeteren. Het gevolg hiervan is dat er minder mensen ziek worden op het werk, waardoor er ook minder ziekteverzuim is. Het schoonmaken van het kantoor is simpelweg heel belangrijk, want een vervuilde werkomgeving is een broedplaats voor bacteriën. Naast een verhoogde weerstand is schoonmaken ook goed voor de productiviteit. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de productiviteit van medewerkers significant hoger is wanneer ze in een ordelijke en schone omgeving werken.

 

Niet onbelangrijk

De laatste reden is reinheid, oftewel hygiëne. Dit is erg belangrijk. Het is misschien wel de meest voor de hand liggende reden die je je kunt voorstellen. Allereerst is de hygiëne van het bedrijf erg belangrijk, omdat het een etalage is van medewerkers en klanten. Door te laten zien dat de gezondheid van andere mensen belangrijk is voor het bedrijf, komt het imago zeker ten goede. Denk hierbij aan regelmatige reiniging, voldoende aanwezigheid van ontsmettingsmiddel en zeep en geen rottend voedsel op de werkvloer. Een goede hygiëne is erg belangrijk voor de gezondheid. Hygiëne is net zo belangrijk als gezond eten. Een schoon huis, maar ook een schone werkplek zorgt voor frisse en schone lucht. Dit zal sommige allergieën verminderen. Voedselresten en huishoudelijk afval zijn vaak de oorzaak van problemen. Ze zorgen ervoor dat schimmels, bacteriën en mijten het bereiken en zich vervolgens vestigen. Het helpt om regelmatig ramen te openen en zorgt voor een frisse bries.

 

Oplossing

Het blijkt dat wanneer je een goede hygiëne wilt hebben, je ook moet beschikken tot de juiste middelen. Een schoonmaak groothandel uit Alphen aan de Rijn is een dynamisch bedrijf. Zij bieden veel aan. Je kan denken aan toiletpapier, maar ook aan ecologische schoonmaakmiddelen, schoonmaakmachines, personal Care, vuilniszakken, wegwerpartikelen en nog veel meer.

http://fayon.nl