In veel Nederlandse tuinen staat een trampoline voor de kinderen. Kids spelen er dan ook heel graag op. Maar het is wel een opzichtig object in je tuin, daarom kiezen veel mensen voor een inground trampoline. Deze trampolines dienen ingegraven te worden en nemen zo dus ook het zicht minder in aangezien ze in de grond zitten. Een ingraaf trampoline is ook veiliger voor de kinderen. De trampoline is gelijk met de grond, dus ze kunnen er beter op en af raken en de valhoogte is minder hoog dan bij een gewone trampoline.

Ingraaf trampolines zijn te koop in verschillende groottes en ze zijn eenvoudig zelf in elkaar te zetten en in te graven. De trampolines hebben een speciaal ontwerp voor luchtgeleiding, een geïntegreerd framenet dat de luchtdruk die wordt gecreëerd bij het springen naar buiten leidt, waardoor ze ingegraven kunnen worden. Ook hoef je daardoor de put minder diep uit te graven en bespaar je dus wat tijd en moeite. De poten van ingraaf trampolines zijn ook van een ander materiaal gemaakt zodat ze eens in de grond niet zullen gaan roesten.

Om de trampoline in te graven, moet je eerst een geschikte plaats ervoor vinden. Een goede plek is een plek waar de grond voldoende diep is en er langs alle kanten van de trampoline minimaal anderhalve meter lege ruimte. Kies best ook een plek waar je een goed zicht op hebt zodat je de kinderen in het oog kan houden terwijl ze aan het springen zijn. Heb je een goede plek gevonden? Markeer dan waar de put juist gegraven moet worden volgens de afmetingen in de handleiding. Dan kan het graven beginnen. Het diepste punt van de put zal zich in het middelpunt begeven, daar moet de diepte minimum 75 cm zijn. De rest van de put kan je komvormig uitgraven.

https://www.trampolines.nl