Een fijne en rustige slaapkamer is heel belangrijk wanneer je hoog sensitief bent. Hoog gevoelige mensen raken namelijk sneller overprikkeld en daardoor ook vaker gestrest. Dat komt doordat mensen die wel hoog gevoelig of hoog sensitief veel meer op details en kleine dingetjes letten. En elk klein detail wordt door de hersenen geanalyseerd en daarna verwerkt. Dit kost veel tijd en energie. Daarom is het voor mensen die hoog gevoelig of hoog sensitief zijn heel belangrijk om een plek voor hunzelf te creëren waar ze volledig tot rust kunnen komen en kunnen opladen voor nieuwe dagen. Ben je benieuwd hoe je zo’n fijne, rustgevende ruimte voor jezelf creëert? Lees dan snel de onderstaande tips!

 

Tip nummer 1 : zorg voor zachte materialen

Kies voor linnen en zacht wol. Ook zo’n lekker schapenvachtje voegt heel veel sfeer aan je kamer toe. Als je overal zachte materialen voor gebruikt, voelt je slaapkamer vanzelf al heel snel als een heerlijk coconnetje. En dat is nu precies wat je wilt bereiken. Het voelt op deze manier namelijk echt als jouw eigen holletje waar je volledig tot jezelf kunt komen, waar je kunt uitrusten van de drukke dag en waar je op kunt laden voor morgen. 

 

Tip nummer 2 : houd de basis rustig

Zorg dat je jouw meubels in de slaapkamer rustig van kleur zijn. Kies dus voor neutrale kleuren zoals wit, grijs en hout. Hierdoor kan je later ook nog variëren met kleuren door het gebruik van kussens, beddengoed en kunst aan de muur.

 

Tip nummer 3 : haal groen in je slaapkamer

Door planten in je slaapkamer te zetten, zorg je voor meer zuurstof in de kamer en zal tegelijkertijd ook de lucht van de slaapkamer gezuiverd worden. 

 

Ben jij benieuwd of je hoog sensitief bent? Doe de HSP test van HSP Academy.

https://www.hsp-academy.nl/