Artikel Marketing
Image default
Health

Een digitale dementieklok is hiervoor bedoeld

Wanneer iemand ouder wordt en langzaamaan begint te dementeren is daar een mooie oplossing voor in de vorm van een dementieklok. Een dementieklok helpt met verbinden en de zorg op afstand. De klok wordt op afstand bediend met de app op de mobiele telefoon. 

Is het een analoge of digitale dementieklok?

De Dayclocks gedraagt zich als een analogeklok maar is een digitale dementieklok (tablet). De oudere kan zelf geen handelingen uitvoeren en daarom noemen ze het een Touchless. Het is net zo gemakkelijk in gebruik als de analoge dementieklok. Je kunt gebruik maken van een aantal moderne technieken. Hierbij kan je denken aan berichten verzenden en beeld bellen. 

Beeldbellen onbeperkt.

Met het standaard abonnement van Dayclocks kan er onbeperkt beeldbellen. Je kunt dus zo vaak en zo lang als je wilt met je opa of oma beeldbellen. Beeldbellen wordt ook wel een videogesprek genoemd. De oudere kan dan de persoon met wie het in gesprek is ook zien. 

Abonnement voor de Dayclocks.

Er is wel een abonnement nodig wanneer er berichten en foto’s verstuurd worden, het gebruik van de agenda en het beeldbellen. Het is niet overdreven duur, je betaalt maar vijf euro per maand om gebruik te mogen maken van al deze opties. De eerste drie maand is het abonnement een cadeau. Wanneer het om speciale redenen even niet gebruikt kan worden kan het per maand afgezegd worden en ook weer geactiveerd. 

De Dayclocks

Deze klok voegt het nuttige met het aangename samen. De klok heeft belangrijke functies als analoog, digitaal, dag en dagdeel. Ze kunnen ook familie leden ermee berichten of beeldbellen. Agenda afspraken kunnen gedeeld worden met familie leden en kunnen er ook foto’s op gezet worden. De foto’s kunnen verstuurd worden met de smartphone, laptop of de computer. Door de Dayclock wordt de grip op tijd vergroot, ondersteund de zorg van familie/mantelzorgers en houdt het verbinding en contact met de mensen in de omgeving van de oudere. 

Waar is de Dayclock voor?

De ouderklok van Dayclocks is voor hulpbehoevenden. Het zorgt voor structuur en is niet moeilijker dan klokkijken. Het is ook voor familie en vrienden. Door beeldbellen kan er op elk gewenst moment met elkaar contact gezocht worden. Maar ook kunnen er foto’s gestuurd worden. De agenda kan ook op afstand verstuurd worden waardoor de mantelzorgers gesteund worden en ontzorgt. Door het eenvoudige gebruik is het handig te hanteren voor de ouderen. 

Welke Dayclocks zijn er?

Er zijn er in feite twee soorten: De Dayclock 7 en de Dayclock 10-duo. De Dayclock 10-duo is er ook met lijst. De verschillen zijn:

  • Dayclock 7: duidelijke weergave van tijd, dag, datum en dagdeel. Je kunt er eenvoudig een berichtje of herinnering mee sturen, Leuke foto laten zien. 

  • Dayclock 10-duo: duidelijke weergave van tijd, dag, datum en dagdeel, eenvoudig een berichtje of herinnering meesturen, foto laten zien, beeldbellen, temperatuur weergave, 2e berichtenregel. 

  • Dayclock 10-duo met lijst: Heeft dezelfde werking als die 10-duo, ongewenst gebruik van aan- en uitknop.