Een boxspring kopen is tegenwoordig steeds vaker aan de orde, maar wat is een boxspring nou precies? Tegenwoordig slapen steeds meer mensen op een boxspring en dat is niet zomaar. Een boxspring is namelijk een fijn bed en dat wordt in dit artikel duidelijk. Dit artikel geeft namelijk inzichten in wat een boxspring nou precies is. Dus ga jij een boxspring kopen? Lees dan dit artikel.

Structuur

Een boxspring is opgebouwd uit verschillende onderdelen. Het bestaat namelijk uit een kast die bekleed is. Deze kast is vaak van hout en soms van metaal. Deze kast staat natuurlijk op ondersteunende poten. In deze kast hangen de veringen waar twee matrassen op liggen. Deze vering kan bestaan uit bonell- of pocketveringen. Deze matrassen bestaan uit verschillende lagen waardoor het goed ondersteunend werkt voor de consument. Op deze twee matrassen ligt een topper. Deze topper is eigenlijk nog een soort van matras. Het fijne van deze topper is dat het slaapcomfort nog beter wordt. Daarnaast zorgt het dat de spleet tussen de twee matrassen zal verdwijnen. Het is als laatste onderdeel nog mogelijk om zowel een hoofd- als een voetensteun toe te voegen aan de boxspring.

Waarom zo populair?

Ik denk dat je vast wel eens gehoord hebt over de boxspring bedden. Dat is logisch, want deze bedden zijn immens populair. Maar waarom? De eerste reden is dat de boxspring bedden er goed uit zien. Dit komt doordat de boxspring bedden netjes bekleed zijn. De volgende reden is de ventilatie. Door de kast en de verschillende lagen in het matras is de ventilatie optimaal bij de boxspring. Dit is belangrijk, omdat mensen veel transpireren. De laatste reden dat de boxspring bedden zo populair zijn is door het grote aanbod aan verschillende boxsprings. Door het grote aanbod is het mogelijk aan iedere wens te voldoen. Al met al genoeg redenen om een boxspring bij Boxspring Gekte aan te schaffen.