Artikel Marketing
Image default
Computers / Internet / Searching

Dit zijn de voordelen van een verkoop zonder makelaar

Een huis verkopen vergt veel geduld en kosten. In samenwerking met een makelaar ben je afhankelijk van anderen in de planning en zul je daarbij ook geld verliezen door de makelaarskosten. Gelukkig kan dit ook anders!

Beide nadelen kunnen opgelost worden door zelf de woning te verkopen. Wellicht zal dit je momenteel afschrikken, maar het is gemakkelijker dan het lijkt! In samenwerking met Koen en Marlous, investeerders in vastgoed, kan je woning in korte tijd verkocht zijn. Maar welke voordelen heeft de verkoop zonder makelaar?

Besparen op onnodige kosten

Een makelaar is uiteraard prettig voor een vlekkeloze verkoop. Toch blijkt de verkoop zonder makelaar ook gemakkelijk te zijn. Daarbij zul je ook enorm veel kosten besparen. Zo zal de  vergoeding, die een makelaar aan zijn of haar klant berekent, gemiddeld 1,38 % van de verkoopprijs zijn. Bij een transactieprijs van € 350.000 zal dit de makelaar ruim € 4.800,- opleveren. Door de verkoop zonder makelaar af te ronden, zullen deze kosten bespaard blijven.

Flexibiliteit

In een samenwerking zul je altijd afhankelijk zijn van anderen, waardoor het betreffende project langer zal duren dan wanneer je het project zelf af kunt ronden. Dit geldt ook voor de samenwerking met een makelaar. Doordat je niet gebonden bent aan vaste kantoortijden kunnen afspraken plaatsvinden wanneer het jou en de potentiële koper uitkomt. Op die manier wordt snel je huis verkopen mogelijk.

Kennis van de betreffende woning

Als oude bewoner van het betreffende huis kun je als geen ander omschrijven hoe het huis bevalt. Kopers vinden het belangrijk om een eerlijke mening en leuke verhalen te horen, denk hierbij aan anekdotes en grappige verhalen over de woning. Voor veel verkopers zullen de rondleidingen een leuk onderdeel worden waar informatie uit eerste hand wordt vrijgegeven.

http://zelfwoonhuisverkopen.nl