Artikel Marketing
Image default
Computers / Internet / Searching

Criminelen doen nog steeds aan woninginbraken Een woninginbraak is niet meer van deze tijd. Door

 

Criminelen doen nog steeds aan woninginbraken 

Een woninginbraak is niet meer van deze tijd.  Door het internet gebeurt van alles online. Werknemers werken voor een groot deel vanuit huis en studenten hoeven niet perse fysiek les te volgen. Ook dat kan namelijk prima online. We leven dus steeds meer in een online wereld. Zelfs het contant geld zien we steeds minder in beeld. Daardoor neemt criminaliteit online toe. Toch moet je ondanks deze trend, de hoeveelheid woninginbraken niet onderschatten. Criminelen zijn namelijk nog altijd op zoek naar spullen met een hoge waarden. En juist wanneer je het niet verwacht, wordt er bij je woning ingebroken. Naast een goed alarmsysteem in huis,  zijn er ook een aantal andere simpele dingen die je kunt ondernemen om in ieder geval het risico te verkleinen.

 

Doe het licht niet uit

Ga je een weekendje weg  of  is er voor een langere tijd niemand in de woning?  Vergeet dan juist het licht aan! Sinds kleins af aan is ons altijd geleerd om het licht netjes uit te doen wanneer je als laatste een ruimte verlaat. Het is energiezuinig en je bespaart er op jaarbasis een klein bedrag mee. Maar helaas leven we eenmaal in een tijd waarin inbraken vaker voorkomen dan vroeger. Door het licht aan te laten schrik je inbrekers af. Zij zullen namelijk denken dat er iemand in huis is.

 

Televisie

Helaas is alleen het licht aanhouden niet voldoende. Als de criminelen een lange tijd voor een stille woning staan, weten zij meteen dat er ondanks het licht, niemand thuis is.  Zorg daarom voor wat geluid door de televisie aan te houden.

 

Auto 

Tot slot is het goed om te proberen zo min mogelijk met de auto te reizen wanneer dit voor een langere periode is. Inbrekers krijgen ongetwijfeld het gevoel dat er iemand thuis is bij het zien van een geparkeerde auto voor de deur. Vergeet daarnaast niet een goede camera beveiliging te plaatsen voor het geval er toch iets gebeurt.

 

https://www.groenewegendelft.nl/