Artikel Marketing
Image default
Computers / Internet / Searching

Back-end development

Back-end is een code die draait op een server, verzoeken ontvangt van klanten, en de juiste gegevens kan terug sturen. Back-end omvat ook de database waar alle gegevens voortdurend worden opgeslagen. Je kan back-end eigenlijk in drie stappen omschrijven het ontvangen van verzoeken, het verwerken van verzoeken en als laatste het terugsturen van antwoorden. Een back end ontwikkelaar is verantwoordelijk voor het beheren en ook uitwisselen van gegevens tussen de server en de gebruikers. Ze proberen een hoge prestatie en responstijd te creëren op verzoeken van front-end. Er zijn een aantal onderdelen waar de developer gespecialiseerd in kan zijn. In deze blog twee voorbeelden.

Javascript
Een Javascript developer kan zich voor jou bedrijf op meer platforms richten dan welke andere taal dan ook. Javascript is de meest populaire programmeertaal die er is. Javascript wordt vooral gebruik voor het maken van interactieve webpagina’s, user experiences en responsive front-end ontwerpen. Dat houdt in principe in dat alles wat de bezoeker van de website aanklikt, invoert, bewerkt of ophaalt, wordt aangestuurd door Javascript. De ontwikkelaars hebben de taak om de zo goed mogelijk te zorgen voor de ontwikkeling, implementatie en het testen van de website dat alles tip top in orde is. Je kan ze verantwoordelijk maken voor de hele website of alleen onderdelen van de website.

PHP
Een PHP ontwikkelaar kan je verantwoordelijk maken voor het beheer van back-end diensten en de uitwisseling van gegevens tussen de server en gebruiker. De focus ligt vooral op de ontwikkeling van alle server-side logica. Bij PHP ontwikkelen komt de integratie van front-end elementen ook naar voren. De ontwikkelaars hebben om deze reden ook een basiskennis van front-end technologieën. PHP is zeer breed, omdat het zo breed is zijn er ontwikkelaars met verschillende specialiteiten binnen PHP. Kijk dan ook goed welke ontwikkelaar het beste bij jou past en het meest voor je kan betekenen.

http://kojac.nl