Artikel Marketing
Image default
Computers / Internet / Searching

Auto kopen en auto verkopen

Een nieuwe auto kopen

Ben je toe aan een andere auto? Vaak heb je al een auto waar je van af moet. Je auto verkopen is dus wat je te doen staat. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Hierbij kun je de focus leggen op gemak, snelheid en prijs.

Snel je auto verkopen

Je auto verkopen kan snel wanneer je de prijs er op aanpast. Ben je de goedkoopste aanbieder dan krijg je de meeste bezoekers. De kans dat je voor de vraagprijs de auto verkoopt is dus zeker aanwezig. Wanneer je een advertentie plaats dan wordt je automatisch benaderd door handelaren. Deze handelaren hebben een dagelijkse missie en dat is een bod uitbrengen tegen handelstarieven. Je krijgt dus een bod voorgesteld die onder de marktwaarde ligt. Ga je hier op in dan heb je meteen je auto verkocht. Doe je dit niet dan kost de verkoop je iets meer tijd. De prijs bepaald de tijd van verkopen. Hoe hoger de prijs, hoe langer het duurt voordat je auto verkocht is.

De beste prijs voor je auto

Wil je de beste prijs voor je auto dan kun je kiezen voor zelf verkopen via een advertentiesite of een autoveiling. Een autoveiling levert weer net wat minder op dan wanneer je de auto verkocht krijgt via een advertentiesite. Echter zit er ook een groot verschil tussen de snelheid van verkopen. De autoveiling is snel en bij een advertentiesite kan het heel lang duren  voordat je de juiste koper gevonden hebt. Ondertussen krijg je veel telefoon en mail van handelaren die jouw auto ook wel zien zitten.

Maximaal gemak

Ga je voor maximaal gemak dan kies je waarschijnlijk voor inruil. Een auto inruil levert je het maximale gemak omdat je met je auto naar het autobedrijf of dealer toe rijdt en daar in je nieuwe auto stapt. Het autobedrijf regelt de rest. Geen moment zonder auto dus. Gemak kent wel zijn prijs. Een auto inruilen is namelijk financieel gezien de minst interessante oplossing. Koop je een auto van rond de 8000 euro en is je huidige auto 4000 euro waard op de particuliere markt dan leg je er snel 5000 euro bij. 1000 euro verlies is echt het minimum waar je rekening mee moet houden. Gezien 1000 euro al snel de helft van een gemiddeld maandsalaris is, is het zeker de moeite waard om andere verkoop opties te overwegen.

Auto laten veilen

Je auto laten veilen is zeker van deze tijd. Online kun je eenvoudig en vaak kosteloos je auto aanbieden. De veiling heeft een groot netwerk aan autobedrijven welke vervolgens een bod uitbrengen op je auto. Bevalt het bod je dan kun je de auto meteen verkopen. Is het bod niet interessant dan sla je deze gewoon af. Soms kost een veiling geld en soms ook niet. Bekijk vooraf de voorwaarden. Het voordeel van een online autoveiling is dat je weinig moeite hoeft te doen, weinig tijd kwijt bent en de auto toch kunt verkopen voor een leuke prijs. De kracht zit hem namelijk in een groot netwerk van autobedrijven welke allemaal mee kunnen bieden. De kans dat er een bedrijf tussen zit die meer bied is een stuk groter. De bedrijven die bieden hoeven ook weinig moeite te doen om op zoek te gaan naar auto’s. Ze krijgen vaak een melding dat er weer een nieuw voertuig in de veiling terecht is gekomen.