Artikel Marketing
Image default
Home and Garden

Anno 2020 nog altijd van groot belang: de salontafel

In het kader van “het oog wil ook wat”, is menig interieurliefhebber het ermee eens dat salontafels een bepalende rol in een woning kunnen spelen. Hoewel de uiterlijke kenmerken meestal doorslaggevend zijn in de aanschaf van een dergelijk product, verdient het functionele aspect minstens evenveel aandacht. Tijd om wat dieper in de wereld van salontafels te duiken!

Keuzes, keuzes, keuzes

Zodra je overweegt een salontafel aan te schaffen vliegen de vragen je al snel om de oren. Wil je hout, glas, kunststof of metaal? Of gaat je voorkeur uit naar een combinatie? En welke vorm heb je in gedachten: rond, vierkant, rechthoekig of meer organisch? Moet de tafel groot zijn? Uitschuifbaar? Of juist klein? Laten we bovendien de factoren prijs en kwaliteit niet vergeten. 

De rolbeschrijving

Een hoop keuzes, dus. Voordat je tot de daadwerkelijke aankoop overgaat, is het daarom verstandig om eerst eens goed na te denken over welke rol je de salontafel wil laten innemen. Op basis daarvan kan je bepaalde factoren en kenmerken wegstrepen. Dit zijn enkele voorbeelden:

  • Opvulling: de salontafel is bedoeld als opvulling van de ruimte en staat er over het algemeen voor de sier
  • Praktisch: de salontafel is bedoeld als ‘handig extraatje’ en wordt alleen gebruikt in het geval er mensen op bezoek zijn
  • Functioneel: de salontafel wordt dagelijks gebruikt om borden en glazen op kwijt te kunnen (en met je voeten op te leunen ;))

Uiteraard is een combinatie van deze drie ook mogelijk. Maar wanneer je vrij zeker weet dat de salontafel enkel als opvulling dient, vind je andere kenmerken relevant dan wanneer de tafel een functionele rol gaat vervullen. En ondanks dat een salontafel altijd veilig moet zijn, wordt dat een hardere eis zodra je een klein kindje hebt die zich aan die tafel optrekt.

De voordelen op een rij

Al overweldigd door de opties? Niet nodig! Salontafels zijn namelijk vooral gewoon heel erg leuk en handig. Hier enkele voordelen op een rij:

  1. Eindelijk geen gehannes meer met glazen die je per ongeluk omverschopt. Je kunt ze nu namelijk officieel kwijt op de tafel voor je. Precies waar die dingen voor bedoeld zijn. Fijn!
  1. Zonder salontafel ziet je zithoek er toch wat… onafgemaakt uit. Gebruik de salontafel daarom als finishing touch. Kies bijvoorbeeld voor een ronde als je veel harde, rechte lijnen in je woonkamer hebt en een vierkante als je juist alle gebogen vormen wat wil afwisselen.
  1. Een nieuwe salontafel geeft je letterlijk en figuurlijk de ruimte om nieuwe accessoires aan te schaffen. Dat alleen is al reden genoeg! Een wekelijks nieuw bosje bloemen op tafel doet het overigens ook altijd goed.
  2. Je kunt je voeten erop kwijt Eerlijk is eerlijk, dit doen we allemaal. Na een lange dag is het fijn thuiskomen als je op de bank kunt ploffen en je je voeten vóór je kunt stallen. 

Claim die eye-catcher

Kortom, van de aanschaf van een salontafel ga je geen spijt krijgen. Je moet even wat keuzes maken en bepalen of je een salontafel wil waar je je voeten dagelijks op kwijt kunt of eentje waar je enkel graag naar kijkt. Maar zodra je dat voor jezelf helder hebt staat die tafel al met één poot in je woonkamer!

Moeite met kiezen? Kijk hier voor wat salontafel inspiratie!