Unified Communications

Systemen optimaliseren is een trend dat zich sterk ontwikkeld de laatste jaren. De wereld globaliseert en daardoor wordt communicatie belangrijker. Het optimaliseert de bedrijfsvoering. Unified communications is de technische integratie van allerlei vormen van communicatie zoals e-mail, instant messaging, webconferenties, real-time samenwerking, ondersteuning van mobiele apparatuur en integratie van telefonie. De bedoeling hiervan is het optimaliseren van de bedrijfsprocessen en het bevorderen van de productiviteit. Echter is het maatwerk en lastig zelf te optimaliseren.

Marketing buzzword

Unified communications heeft zich ontwikkeld tot een marketing buzzword. In een goede marketingstrategie is het belangrijk dat de interne communicatie goed verloopt. Unified communications gaat verder dan de interne communicatie. Unified communications biedt ook externe communicatie, bijvoorbeeld met uw leveranciers of klanten. Met een druk op de knop bent u in contact. Door de snelle ontwikkelingen en de veranderingen die continu plaatsvinden op dit vlakgebied wordt het door experts aangeraden een specialist in te huren voor unified communications.

MKB of multinational

Het maakt tegenwoordig niet meer uit of u een middelklein bedrijf bent of een multinational. Internet is zo belangrijk als het maar kan zijn voor iedere onderneming. Door de hoeveelheid informatiestromen die binnenkomen en uitgaan is het verstandig om die overzichtelijk te houden, bijvoorbeeld op de cloud. Daarnaast hoeft u niet de hele tijd heen en weer te rennen maar via interne communicatie systemen (unified messaging) houdt u het hele bedrijf in contact met elkaar.

Een nieuwe trend

Unified communications speelt ook in op een nieuwe trend. Namelijk HNW: ‘het nieuwe werken’, het refereert naar een nieuwe manier van werken waarbij tijd, plaats en duur van werken kan variëren. Zo hebben veel ondernemingen thuiswerkers of flexibele werkkrachten. UC (unified communications) biedt de ideale manier voor flexwerken. Het biedt de werknemer flexibiliteit en meer autonomie terwijl diegene nog in direct contact staat met de andere werknemers, leveranciers of klanten.

Als u de bedrijfsvoering wilt optimaliseren kunt u het beste een expert op het gebied van unified communications inhuren. Superieure samenwerking is niet meer beperkt tot de directiekamer.

https://www.adts.nl/