Artikel Marketing
Image default
Marketing

3 redenen waarom online advertising interessant is

Online advertising, ook wel display advertising genoemd, is het aanbieden van online advertenties op allerlei verschillende websites. Vaak worden dergelijke advertenties getoond aan de mogelijke doelgroep die deze advertenties ook daadwerkelijk interessant vinden. Voor online advertisements zijn allerlei verschillende formaten en opties beschikbaar. Denk aan de hoge of juist brede advertenties en het gebruik van foto’s, gifjes en video’s. Maar waarom is deze manier van online advertising zou interessant?

 

Reden 1: Enorm bereik

Online advertising kan op heel veel verschillende plekken voorkomen. Zo zijn er meer dan 2 miljoen websites, maar ook op allerlei apps , blogs of andere digitale toepassingen kun jij je advertenties tonen. De (online) aanwezigheid van je bedrijf vergroten gaat dus super snel en gemakkelijk met online advertising. 

 

Reden 2: Naamsbekendheid vergroten

Het ideale scenario is natuurlijk dat elke persoon die je online advertentie ziet er ook daadwerkelijk op klikt en je product of dienst aanschaft. Helaas is dit niet het geval: wanneer mensen browsen en een advertentie tegenkomen, wordt er eerder niet geklikt dan wel. Toch is online advertising daarom niet volledig oninteressant geworden. De naam van je bedrijf staat namelijk wel constant in beeld, waardoor je naamsbekendheid wel flink toe zal nemen. Uiteindelijk is deze toegenomen naamsbekendheid goed voor de organische resultaten, omdat je naam bij meer mensen is blijven hangen. 

 

Reden 3: Bij een lang salesproces

Bij verschillende producten zal de doelgroep niet meteen je product of dienst aankopen, maar pas wanneer dit hoognodig is. Om tegen de tijd dát het hoognodig is ook als leverancier gekozen te worden, is Top of Mind Awareness bij de doelgroep ontzettend belangrijk. Met een speciale manier van online advertising kun je dit gemakkelijk realiseren. Dit heet remarketing en laat je display advertenties voornamelijk zien aan eerdere bezoekers van je site. Zo blijft je website en bedrijf goed hangen bij de doelgroep.

 

Online advertising heeft dus drie hele sterke eigenschappen, die je online aanwezigheid, naamsbekendheid en Top of Mind Awareness flink kunnen vergroten. Niet zo gek dus dat veel meer bedrijven kiezen voor online marketing. Al deze positieve effecten wil jij toch ook voor je bedrijf?