Artikel Marketing
Image default
Marketing

3 manieren om meer online klanten te werven

Als ondernemer besteed je mogelijk veel tijd aan het werven van nieuwe klanten. Je gaat op zoek naar potentiële klanten, doet ze een eerste voorstel en probeert ze vervolgens te binden. Hoe vind je deze potentiële klanten? Op welke manier kun je dit proces richting de toekomst verbeteren? Een belangrijke kans hierin is het verbeteren van de conversie van je website. Onder de conversie van een website verstaat men het percentage bezoekers wat een vooraf vastgestelde handeling uitvoert. In dit artikel lees je meer over de opties om online klanten te werven. 

 #1: conversie van je website verbeteren

Analyseer de gegevens over je website eens. Wat valt op? Mogelijk heb je een groot aantal bezoekers, maar haken zij al snel af. Door de conversie van je website te verbeteren, ga je dit tegen. Je verbetert de conversie ratio door bijvoorbeeld vaker een call to action op je pagina’s te vermelden. Een marketingbureau kan je helpen bij het verbeteren van je conversie, om zo de omzet van je bedrijf te verhogen. Conversie optimalisatie is best ingewikkeld, daarom adviseren wij om een ervaren marketeer in te schakelen. Marco Bouman is een specialist op het gebied van conversie optimalisatie.

 

#2: zet in op omzet via je sociale kanalen

Het opbouwen van je naamsbekendheid is makkelijker geworden. Tegelijkertijd verlies je een goede naam minstens zo snel. Sociale media spelen hierin een belangrijke rol. Zorg voor voldoende interactie met je doelgroep, door regelmatig nieuwe berichten te plaatsen. Op het moment dat je volgers op deze berichten reageren, bijvoorbeeld een winactie of een bericht met een nieuw product, zal dat bericht ook te zien zijn voor vrienden van volgers. Op deze manier breid je de naamsbekendheid van je bedrijf verder uit. 

 

#3: werk met een nieuwsbrief

Op het moment dat iemand een product bij je afgenomen heeft, wil je deze verleiden dat in de toekomst nog eens te doen. Het gebruik van een nieuwsbrief is hier een goede optie voor. De nieuwsbrief is het ideale medium om bestaande klanten en andere geïnteresseerden op de hoogte te brengen van nieuwe producten in je assortiment, aantrekkelijke aanbiedingen, enzovoorts.

 

https://marcobouman.com/